Специално издание на DotNetRocks, популярното интернет радио за .NET разработчици ще бъде записано на живо от DevReach 2011
Остават броени дни до края на ранната регистрация за DevReach 2011 на 15 септември 2011 г.
Шестото издание на DevReach, международната конференция за разработчици с Майкрософт технологии, ще се състои на 17 и 18 октомври 2011 г. в кино „Арена Младост” в София. Тазгодишното издание на DevReach привлича посетителите с горещи теми от света на технологиите (като Windows 8 например) и някои от най-популярните специалисти от света на .NET. Сред тях изпъква световно известния лектор и автор Скот Ханселман. Скот работи като главен програмен мениджър в Microsoft  и ще представи визията на Майкрософт относно инструментите, с които се изграждат уеб сайтове. Той ще открие DevReach и ще направи обзор на ASP.NET MVC 3 и 4, MVC Scaffolding, HTML5, NuGet, jQuery и др. Допълнително, ще представи и лекция за ASP.NET MVC Basic to Advanced. За почитателите на Скот, специално са подбрани и две лекции, в които гостите на конференцията ще могат да дискутират директно с него как да направят блога си по-добър и как да се справят с огромния обем информация, която заобикаля потребителите.
След Скот, Джеси Либерти – старши разработчик в екипа на Windows Phone, ще разкаже пред аудиторията за интригуващите функционалности в Windows Phone 7, които предстои да излязат съвсем скоро.
За първи път на DevReach ще гостуват и лекторите Гил Клиирън – Silverlight и Telerik MVP, Мартин Балиау – Windows Azure MVP, Charles Nurse – главен архитект в DotNetNuke. Лидерите на потребителски общности в Хърватска и Сърбия – Томислав Бронзин и Иван Павлович, ще представят лекции на тема Mobile BI и Behavior Driven Development.
Както всяка година, така и тази, DevReach ще включи интересни и лекции по най-важните и горещи теми – HTLM5, Windows 8 и създаване на естествен потребителски интерфейс. Това ще бъде направено от Тим Хъкаби, дългогодишен лектор на DevReach и Microsoft Regional Director, който ще открие втория ден на DevReach.
Силно застъпени ще бъдат и лекции на тема изграждане на модерен потребителски интерфейс с HTML5 и Silverlight, използване и приложение на ASP.NET MVC, оценка, проектиране и тестване на софтуерни проекти, както и уеб производителност.
За всички софтуерни предприемачи ще се състои специално издание на DotNetRocks, популярното интернет радио за .NET разработчици (www.dotnetrocks.com), което ще бъде записано на живо от DevReach 2011. За да бъдете част от тази жива дискусия е достатъчно само да посетите залата заедно с Ричард Кембъл,  Карл Франклин, Стивън Форте, Тим Хъкаби и Лино Тадрос.
Накратко за DevReach:
Сред лекторите са:
·              12 Microsoft MVPs
·              6 Регионални директори на Microsoft
·              6 INETA лектори (Speakers, Country and Regional Leaders)
·              10 автори на повече от 60 книги, публикувани от Microsoft Press, O’Reilly Media, Sams, Que, Wrox, Apress, Packt Publishing, Manning Publications и други 
·              Популярни лидери на потребителски общности с повече от 150 000 последователи
DevReach 2011 – технологии и теми
Сесиите са организирани в 5 основни потока (трака) с фокус върху:
·              Visual Studio 2010                           ASP.NET                               C#
·              Silverlight 5                                       HTML5                                Javascript
·              MS SQL Server                                  Linq                                      MS SharePoint 2010         
·              Windows Azure                                Cloud computing              Office365
·              Microsoft ALM Tools                       Agile                                      Behavior Driven Development
·              HTML 5 and Javascript – през перспективата на Windows 8
·              Ajax, CSS 3 and jQuery
·              HTML5 for Tablets & Mobile Devices
·              Разработка на мобилни приложения за iOS, Android and WP7
 Поглед към историята на DevReach
·              5 успешни издания, с нарастващ брой посетители всяка година
·              Повече от 550 експерти, посетили изданието DevReach 2010
·              Участници от повече 15 страни
За регистрация, моля посетете сайта на конференцията на адрес: www.devreach.com
За да получавате актуална информация за DevReach, следвайте ни във  Facebook, Twitter и LinkedIn.