Уважаеми партньори и колеги,

Амбициозният екип на Ай Ланс ООД, заедно с партньорската подкрепата на .net, Kaldata.com, ICN.bg, NEVEQ, Българската Мрежа на Бизнес Ангелите, Gemius – България, ABC Design and Communications имат удоволствието да Ви съобщят, че на 21, 22 и 23 Май, 2010 в гр. София ще се проведе тридневен обучителен семинар на тема „Предприемачество в софтуерния и интернет бизнес”. Местата са ограничени, поради специфичния характер на програмата и само 25 човека ще имат възможност да вземат участие!

 

ü  Какво са подготвили организаторите за Вас

Семинарът ще се проведе на английски език, поради международния характер на събитието. Tтеоретичните лекции и практически казуси ще бъдат представени пред малък брой участници в рамките на 30 часа. Третият ден от семинара – така наречения “VIP Day”- ще протече под формата на пряк диалог между инструкторите и аудиторията. Предвид настоящата икономическа криза, главен приоритет на мероприятието е участниците да обменят идеи, да споделят професионалните си проблеми и да придобият ноу-хоу от международни специалисти с богат опит. За да бъде постигната тази цел, организаторите залагат на индивидуален подход на преподаване, ориентиран към специфичните нужди на всеки един участник. Предвидени са повече от 10 часа посветени на разрешаването на реални казуси, както и прогнозиране и създаване на бизнес програми за действие. Нещо повече, след приключване на обучението на всеки един от участниците се предоставя възможност за пряк контакт с гост-лекторите и инструкторите за получаване на пакет от материали и допълнителна информация.

 

ü  Основни акценти в програмата

Организираното събитие е част от веригата образователни програми „Start in Garage”, които вече се радват на изключителен успех в най-развитите ИТ пазари в света – САЩ, Русия и Украйна.

Основните теми, заложени в сесиите на трите дни са: 

§  разработване на успешни стратегии и бизнес модели в ИТ сферата

§  създаване на стратегия за маркетинг и продажби на технологични продукти и услуги

§  привличане на инвестиции в стартиращи проекти

§  монетизация

§  защита на интелектуалната собственост

§  управление на човешките ресурси от създаването на компания до нейното развитие

 

ü  За кого е разработена обучителната програма „Start in Garage”

В целевата група на организирания семинар влизат мениджъри от софтуерния и интернет бизнес, както и предприемачи, желаещи да създадат и управляват ефективно своя интернет или софтуерна компания.

 

ü  Международни инструктори и гост-лектори

Инструктори и гост-лектори на семинара са доказани руски и български мениджъри и предприемачи в сферата на информационните технологии, с изключително богат опит.

Ø  Д-р. Николай Митушин – инструктор

Към настоящия момент Д-р Митушин е инвестиционен директор в „ABRT Venture Fund”, Русия. Той притежава докторска степен в сферата на „Инвестиционната и стратегическа оптимизация”. Опитът си в управление на софтуерен бизнес Д-р Митушин добива в софтуерни компании и корпорации като „Intel”, „Arptek” и „Microsoft” – Русия където е бил Инвестиционен директор.

Ø  Иля Антипов – инструктор

Иля Антипов е операционен директор и консултант към технопарк „Ingria”. Завършил е бакалавърска степен и две обучителни програми за мениджъри в САЩ в престижните учебни заведения – училището по мениджмънт към Технологическия институт в Масачузец и бизнес училището към Калифорнийския университет „Бъркли”. Иля Антипов е един от основателите на „RUSSEE Consulting” и „TEKAMA Inc.”, а също така ръководи отдел за съвременни технологии в корпорацията „TransDecisions Inc.” За богатия професионален опит на г-н Антипов допринасят съвместната му работа с “Microsoft”, участието му в много стартиращи предприятия, както и самостоятелната му кариера като бизнес ангел.

 

Ø  Антон Тодоров – гост-лектор – управляващ партньор в „Българска мрежа на бизнес ангелите”

Ø  Марин Илиев – гост-лектор – инвестиционен мениджър в „NEVEQ

Ø  Веселин Ангелов – гост-лектор – управител на „Gemius” България

Ø  Дончо Ангелов – гост-лектор – мениджър средства за разработка „Майкрософт България”

Ø  Горица Белогушева – гост-лектор – мениджър маркетинг и продажби “ABC Design and Communications”

 

Повече информация за събитието можете да намерите на официалната страница на семинара: www.startingarage.bg.